شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
حجت‌الاسلام عبادی زاده/ هرمزگان

حوزه / امام جمعه بندرعباس، گفت: نباید تصور شود امیرالمومنین(ع) حاکمیت بی‌نظیر را در شرایط مطلوب و به آسانی بنا نهاد، بلکه در مسیر تحقق حاکمیت مطلوب اسلامی با چالش‌های بسیار دشواری روبرو بودند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از هرمزگان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان شب گذشته در دومین شب از مراسم لیالی قدر که در مسجد جامع بندرعباس برگزار شد، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام علی(ع)، اظهار داشت: دوران امیرالمومنین(ع) هر چند کوتاه بود، اما کامل‌ترین حاکمیت جهان بود و طعم شیرین عدالت را به جامعه اسلامی چشاندند.

وی افزود: نباید تصور شود امیرالمومنین(ع) این حاکمیت بی‌نظیر را در شرایط مطلوب و به آسانی بنا نهاد، بلکه در مسیر تحقق حاکمیت مطلوب اسلامی با چالش‌های بسیار دشواری روبرو بودند.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، وجود نو مسلمانان بی‌بهره از عمق و محتوای دین را اولین چالش امیرالمونین(ع) دانست و گفت: در دوران امام علی(ع) کشورهای ۲ ابر قدرت بزرگ آن دوران یعنی ایران و روم به زانو درآمدند و بخش‌هایی از امپراطوری بیزانس و روم شرقی نیز به تصرف مسلمین در آمدند، ظاهرا تصرف جغرافیایی افزایش پیدا می‌کرد اما یک چالش در حکم‌رمانی سیاسی نیز ایجاد می‌شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده با ذکر این نکته که ۲۰ کشور امروزی که در سازمان ملل دارای کد هستند، تحت حاکمیت سیاسی امیرالمومنین(ع) بودند، یادآور شد: کشورها توسط سربازان اسلام تصرف می‌شدند، اما به لحاظ عمق معارف اسلامی تهی بودند و اسلام را نمی‌شناختند، بنابراین امام علی(ع) باید به این جامعه‌ای که از آن به عنوان نومسلمانان نام برده می‌شود، حکومت می‌کردند.

وی ادامه داد: اگر شما بخواهید بر اساس اصول ماکیاولیستی کشور در این شرایط را اداره کنید، کار سختی نیست اما وقتی بخواهید در این جامعه عدالت و تعالیم قرآن را پیاده کنیم، آن وقت کار سخت می‌شود.

امام جمعه بندرعباس، وجود تعصبات نژادی را یکی دیگر از مهم‌ترین چالش‌های حکمرانی امام علی(ع) دانست و خاطرنشان کرد: پس از دوران پیامبر اسلام(ص) تعصبات نژادی، تأثیر خود را در تقسیم بیت‌المال و عدالت نشان داد و در چنین جامعه‌ای، تحقق عدالت و برهم زدن معیارهای موجود بسیار پرچالش بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، ضعف مدیریتی دولت علوی را سومین چالش مهم حکمرانی سیاسی امام علی(ع) برشمرد و گفت: قحطی رجال یکی از مشکلات مهم آن دوران بود، بسیاری از افراد متدین و با تقوا در اطراف امام وجود داشتند، اما افرادی بودند که به مدیریت آگاه نبودند و می‌توان گفت که بهترین آن‌ها کمیل بود که پس از اینکه به سمت فرمانداری منصوب شد، عملکرد بسیار ضعیفی داشت و بلافاصله توسط امام عزل شد.

وی با بیان اینکه دست امام علی(ع) از انسان متعهد و متخصص کوتاه بود، اظهار کرد: به همین جهت به "زیاد" پدر ابن زیاد منصب فرمانداری ایران را دادند و حضرت امیر(ع) در طول مدت فعالیت او، نامه‌ها و تذکرهای بسیاری در خصوص خویشتن‌داری و مواظبت از بیت المال ارسال می‌کردند که نشان از نوع نگاه امام(ع) به این شخص است، بنابراین اگر دست علی(ع) در انسان متعهد و متخصص کوتاه نبود، امثال ابوموسی اشعری را فرماندار کوفه نمی‌کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، جنگ‌های داخلی را یکی دیگر از چالش‌های حکومت امام علی(ع) دانست و بیان کرد: قاسطین که در جنگ‌های احد، خندق و بدر می‌جنگیدند، در برابر امام علی(ع) ایستادند و جنگ جمل، صفین و نهروان را آغاز کردند، خشک مقدس‌های احمق و پیشانی بسته‌های منافق که فقط اسلامی ظاهری دارند و هیچ چیز دیگری از اسلام نمی‌دانند، در برابر امیرالمومنین(ع) ایستادند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha